16 Ağustos 2010 Pazartesi

Kaleideoskop


“Bir ucu buzlu camla kapatılan,metal ya da mukavvadan bir boru içine yerleştirilmiş aynaların aracılığıyla,boru içine konmuş renkli küçük cisimlerin ve görüntülerinin oluşturduğu çeşitli şekilleri gösteren araç,çiçek dürbünü”

Çocukluğumda bu dürbünü çok severdim.Renkleri,oluşturduğu şekilleri.Unutmuş olduğum bu dürbünü hatıralarımın tozlu rafından indirdim.Çocukluğuma ve hayallerime döndüm.

Şimdi düşünüyorumda çocukluğumda kurduğum hayalleri o kadar yürekten ve doğru olarak istemişimki hayallerimin hepsi gerçekleşmiş ve gerçekleşmeye devam ediyor.


4 Ağustos 2010 Çarşamba

Muhteşem











Bir günde tekne kiralayıp kendimizi mavi koyların kucağında bulduk.Herşey çok güzeldi ama deniz tutmasa daha iyi olacaktı.
Akşam çarşıda rastladığımız Şevval Sam ile fotoğraf çektirdik.Daha sonraki günlerde Liman Ağzı ve Büyük Çakıl plajına gittik.Büyük Çakıl plajında Figen'in yerine gidip,Zeytinyağlı Fesleğenli Pırasa'yı yemeden sakın gitmeyin.
Tadı damağımda kalan tatilden bu kadar...Dahası kalbimizde,beynimizde ve yayınlamadığımız fotoğraf karelerinde :)

Kaputaş Plajı


İkinci adresimiz olan Kaputaş Plajı dünyanın sayılı güzelliklerinden biri.Turkuaz,mavi ve lacivert renklerinin birbirleriyle kaynaştığı ama hiçbir zaman güzelliğinden ödün vermeyen bir yer. Yer altından akan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu deniz suyu her zaman soğuk.Plaja inebilmek için 187 basamak inmek ve tekrar geri çıkmak gerekiyor.Saklıkent'te 5km yürüdükten sonra inmek kolay oldu ama çıkmak :(


Yine de muhteşemdi ....


Tatillllllll.........


Geçen hafta Akdeniz'in şirin, eşsiz güzelliklerin olduğu Kaş'ta tatildeydik.15 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra gördüğümüz güzellikler yorgunluğumuzu bir nebze olsun unutturdu.


Kalacağımız pansiyona yerleştikten sonra kendimizi Kaş'ın serin sularına bıraktık.Ertesi gün sabah kahvaltısı yaptıktan sonra ilk adres SAKLIKENT....


Kanyonun içinde yürümek için yanınızda mutlaka suya dayanıklı ayakkabı olması gerekiyor.

Yürümek için;Çamuru sevmek ve buz gibi dağ suyuna dayanıklı olmak da lazım :)


Aloş büyük bir cesaret örneği gösterdi.Hiç şikayet etmedi.